SAVUSTA HELPOSTI
SOPIII SAUMATTOMASTI KLAPITULI-ASTIAAN
Markkinoiden ainoa pystymallinen savustin, jossa on oma tarjotin sisällä.
PAKKAUKSESSA
TÄYDELLINEN SETTI SAVUSTAMISEEN
TEKNISET TIEDOT
100 % SUOMESSA TEHTY
KÄYTTÖ
SAVUSTAMINEN VOI ALKAA!
Täytä KlapiTuli-astia puilla ja sytytä ne. Nauti tulesta ja anna palaa.
Kun hiillosta on muodostunut KlapiTuli-astian pohjalle noin 5 cm, aseta lastumaisilla leppäpuruilla täytetty purukuppi KlapiTuli-astian lautaselle hiillosta vasten. Pienennä isompia hiillospaloja, jotta hiillos asettuu tasaisesti purukupin lähelle ja savustuminen alkaa. Täytä KlapiTuli-astia puilla.
Noin viiden minuutin savustumisen jälkeen lämpötila on noin +50° C. Huolehdi, että puut palavat KlapiTuli-astiassa koko savustamisen ajan.
Kun lämpötila on noin +70°C, savustettava tuote on valmis. Älä kuumenna yli +70°C, jotta tuote ei kuivu. Noin kilon lohifile savustuu noin puolessa tunnissa.
Nosta Savustinta suoraan ylös niin, että saat sen irti KlapiTuli-astiasta ja poista purukuppi, jotta lastut eivät syty palamaan.
Lämpömittarin voi poistaa ennen pesua esim. veitsellä kammeten mittarin kehyksen ja kannen väliin ja poista kehys, lasi ja mittari. Kaikki osat voidaan pestä tiskikoneessa.
KLAPIKOKIN VINKKEJÄ
SAVUSTA LOHI VAIKKA NÄIN
Mausta lohifile, tai muu savustettava tuote, etukäteen. Purista lohelle sitruunaa ja heti perään hienoa merisuola ja sitruunapippuria.
Savustaa voi melkein mitä vaan! Kannattaa kokeilla ennakkoluulottomasti ja luottaa siihen, että Savustimella ja KlapiTuli-astialla onnistut aina.
Mittari Savustimen kannessa auttaa arvioimaan ruuan kypsyyttä. Savustimessa on myös tarjoiluteline, jolta voit kätevästi tarjota valmistamasi ruuan.