ERÄTULILLE

TAKAN TAI NUOTION ÄÄREEN

Säädettävissä tukijalalla haluamaasi asentoon.

Mahtuu helposti retkeilijän reppuun.

PAKKAUKSESSA

TELINE NUOTIOLLA TAI TAKASSA LOIMUTTAMISEEN

  • Tukijalka
  • Loimuteline
  • Kiinnitystikku (6 kpl)

TEKNISET TIEDOTavainlippu_sininen_rgb_50x70

100 % SUOMESSA TEHTY

  • RST / kromiteräs
  • Korkeus 50 cm, leveys 20 cm
  • Takuu 10 vuotta

KÄYTTÖ

LOIMUTA KALANSAALIS PAIKAN PÄÄLLÄ

Voitele Eräloimu vuokasprayllä tai rypsiöljyllä. Aseta kala, tai muu loimutettava tuote, loimutelineen päälle. Älä mausta kalaa ennen loimutusta, sillä mausteet palavat helposti kalan pintaan kiinni eivätkä imeydy. Työnnä kiinnitystikku reikään, taivuta se kalan yli ja pujota toisella puolella olevaan reikään. Kiinnitä tarvittava määrä tikkuja kalan koosta riippuen. Aseta kiinitysjalka Eräloimun reikiin niin, että saat telineen haluamaasi kulmaan. Kovalla tuulella voit halutessasi voit kiinnittää painon kiinnitysjalkaan kiinnitystikulla.

Aloita loimutus kalan pyrstöpuoli ylöspäin, niin että fileen paksumpi puoli on alhaalla, lähellä hiillosta. Kypsymisen tasaisuuden varmistamiseksi Eräloimu on käännettävä loimuttamisen aikana. Irrota Eräloimu kiinnitysjalasta ja käännä niin, että kalan pyrstöpuoli tulee alaspäin. Kalan pinnasta näet, milloin se on kypsä (noin tunti / kilo).

Nosta Eräloimu pöydälle, pyöräytä kiinnitystikkua pari kertaa ja vedä tikku pois. Tikku on kätevä puhdistaa vetelemällä sitä reiän reunaa vasten. Loimutetun kalan voi tarjoilla suoraan telineestä.

Mausta kala heti loimutuksen jälkeen. Katso Klapikokin vinkit kalan maustamiseen!