HELPOIN TAPA LOIMUTTAA

TOIMII MYÖS LÄMPÖTASONA TAI TARJOILUTELINEENÄ

Voit nostaa loimutelineen suoraan pöytään ja käyttää sitä myös lämpötasona lämpöalustan kanssa.

Teline on valmistettu ruostumattomasta kromiteräksestä, joka ei vääntyile lämmetessään.

PAKKAUKSESSA

KÄYTTÖVALMIS LOIMUTELINE

  • Loimuteline
  • Kiinnitystikut (6 kpl)

TEKNISET TIEDOTavainlippu_sininen_rgb_50x70

100 % SUOMESSA TEHTY

  • RST / kromiteräs
  • Leveys 20 cm, korkeus 65 cm
  • Paino 1,55 kg
  • Takuu 10 vuotta

KÄYTTÖ

MAAILMAN HELPOIN TAPA LOIMUTTAA

Täytä KlapiTuli-astia puilla ja sytytä ne. Nauti tulesta ja anna palaa.

Kätevä lisävaruste: rasvakuppi. Aseta KlapiTuli-astiaan ennen Loimutelinettä, niin kalan rasva ei valu telineestä lautaselle vaan jää rasvakuppiin.

Voitele Loimuteline vuokasprayllä tai rypsiöljyllä. Aseta kala, tai muu loimutettava tuote, loimutelineen päälle. Älä mausta kalaa ennen loimutusta, sillä mausteet palavat helposti kalan pintaan kiinni eivätkä imeydy. Työnnä kiinnitystikku reikää, taivuta se kalan yli ja pujota toisella puolella olevaan reikään. Kiinnitä tarvittava määrä tikkuja tuotteen koosta riippuen. Aseta Loimuteline KlapiTuli-astian lautasen reunaan siten, että lautasen reuna tulee Loimutelineen uraan; Loimuteline ei tarvitse erillistä tukea.

Aloita loimutus kalan pyrstöpuoli ylöspäin, niin että fileen paksumpi puoli on alhaalla, lähellä hiillosta. Kypsymisen tasaisuuden varmistamiseksi Loimuteline on käännettävä loimuttamisen aikana. Käännä Loimuteline niin, että kalan pyrstöpuoli tulee alaspäin. Telineessä on samanlainen ura molemmissa päissä. Kalan pinnasta näet milloin se on kypsä (noin tunti / kilo).

Nosta Loimuteline pöydälle, pyöräytä kiinnitystikkua pari kertaa ja vedä tikku pois. Tikku on kätevä puhdistaa vetelemällä sitä reiän reunaa vasten. Loimutetun kalan voi tarjoilla suoraan telineestä.

Mausta kala heti loimutuksen jälkeen. Katso Klapikokin vinkit kalan maustamiseen!

PUHDISTAMINEN

Puhdista Loimuteline juoksevan kuuman veden alla tiskiharjalla ja tiskiaineella. Loimutelineen voi myös pestä astianpesukoneessa.

KLAPIKOKIN VINKIT

LOIMUTTAMISEN NIKSEJÄ

Mausta loimutettava tuote heti loimuttamisen jälkeen; etukäteen maustettaessa mausteet palavat pintaan kiinni.

Purista lohifileen tai -medaljongin pinnalle sitruunaa, ripottele päälle hienoa merisuolaa ja sitruunapippuria, ja lopuksi vielä sitruunamehua mausteiden imeyttämiseksi. Koristele tillillä ja noin 4 sentin mittaisilla, ristiin asetetuilla ruohosipulin varsilla.

Loimuteline on samalla tarjoiluastia, jonka voi nostaa suoraan pöytään, vaikka KlapiTuli-lämpöalustan päälle. Tarjottava pysyy lämpimänä ruokailun ajan, ja suomalainen design sopii hyvin kesäiseen kattaukseen!